به "یک پارس" خوش آمدید.

کاربران تگ شده

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 8 , از مجموع 8
Like Tree2پسند شده
  • 1 Post By Sh!vA
  • 1 Post By Sh!vA

موضوع: معرفی و روش تهیه ادویه جات برای خورش و پلوو ترشی

  1. #1
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    new معرفی و روش تهیه ادویه جات برای خورش و پلوو ترشی

    تبلیغات







    از اين ادويه ميتوان در تمام خورش ها و مايه تمام پلو هاي مخلوط و انواع خوراک ها مثل زبان و همینطور برای سرخ کردن ماهی و مرغ و بلدرچین و گوشت و دلمه ها و كوكو ها استفاده كرد .

    من شخصا .... كمي ( مثلا حدود 10 الي 20 گرم ) پودر مزره خشك - ترخون - آويشن - گشنيز - شنبليله - جعفري - شويد - نعنا و پونه - انيسون - باديون - پودر پوست نارنج و نارنگي خشك شده - پودر : سير - موسير - پياز خشك هم به ادويه جات معمول اضافه ميكنم .

    در خشكبار فروشي ها ي معتبر ادويه جاتي تحت نام :
    ادويه ترشي- ادويه كاري - ادويه پلو - ادويه خورشي ميفروشند .

    هر كدام را ميتوان جداگانه براي همان منظور بكار برد . ( البته ميتوانيد همه را با هم مخلوط كنيد و بكار بريد .) ولي حقيقتا از وقتي همه را با هم مخلوط ميكنم عطر و طعم و مزه خيلي خوبي به غذاهايم داده !!!

    بخصوص كه هنگام طلايي شدن پياز داغ - ادويه را اضافه كرده و ( اگر خورش نياز به رب گوجه فرنگي داشته باشد ) رب گوجه فرنگي را نيز همانوقت اضافه كرده و تفت ميدهم .


    البته اندازه آنها داخل ادويه طوري است كه مثلا خورش قورمه سبزي هيچگاه طعم دارچين نميدهد ولي چون از تمامي ادويه جات داخل آن موجود است و خورش و غذا طعم و مزه و عطر خيلي خوبي دارد . بهتره خودتان امتحان كنيد.
    F@RSHID پسند کردها .
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  2. کاربر روبرو از پست مفید Sh!vA سپاس کرده است .


  3. #2
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    پیش فرض


    ادویه گرام ماسالا و انواع ادویه جات

    تركيبات گوناگوني از ادويه هاي مختلف وجود دارد و همه ي آنها ماسالا ناميده مي شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالاي مخصوص دارد. گرام ماسالا يكي از معروف ترين ادويه ها است كه در اكثر غذاها كاربرد دارد و مي توان در بعضي از فروشگاه ها آن را به صورت آماده هم پيدا كرد. بايد گفت كه در هند ادويه هايي وجود دارد كه در كشور ما به راحتي در دسترس نيست.





    مواد لازم براي تهيه گرام ماسالا ( نوعي ادويه مخصوص اصيل هندي ) :


    1- زيره سبز 45 گرم - cumin seed

    2- دانه فلفل سياه 20 گرم - Black Pepper

    3- هل سياه 35 گرم - Black Cardamom

    4- رازيانه 15 گرم - Fennel یا بادیان سبز

    5- هل سبز 20 گرم - Cardamom

    6- تخم گشنيز 30 گرم - Coriander

    7- ميخك 10 گرم - Clove

    8- دارچين 25 گرم - Cinnamon

    9- زيره سياه 20 گرم Caraway Seed

    10- گل سرخ 10 گرم - Red Rose Powder

    11- برگ بو 8 گرم - Bay Leaf

    12- پودر زنجفيل 10 گرم - Ginger

    13- جوزهندي 2 عدد - Nutmeg

    14 - زردچوبه 30 گرم - Turmeric

    15 - اَنیسون یا بادیان رومی

    Pimpinella anisu
    Anise
    Apiaceae (Umbelliferae)


    همه ي ادويه هاي ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط مي كنيم . سپس در شيشه ريخته و در آن را محكم مي بنديم و در جای خشک و تاریک نگهداری کنیم .. اگر دوست نداريد از فلفل استفاده كنيد، مي توانيد آن را حذف كنيد.
    F@RSHID پسند کردها .
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  4. کاربر روبرو از پست مفید Sh!vA سپاس کرده است .


  5. #3
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    پیش فرض


    معرفی ادویه جات و نام آنها


    قلم دارچین و جوز هندی و زردچوبه





    برگ بو و ریشه زنجبیل و پودر زنجبیل





    زیره سیاه و گل سرخ






    دانه های میخک و نیز پوست تنه درخت دارچین و ساییده درشت و پودر ریز آن






    تخم گشنیز و ساقه گشنیز و نیز زیره سبز





    دانه هل سبز و ... هل سفید با پوسته .... و دانه خشک هل








    دانه رازیانه




    دانه زیره سبز






    مراقب زعفران های تقلبی باشید ! که از کاکل ذرت رنگ شده و ...غیره تهیه میکنند . زعفران رو حتما از فروشگاه های معتبر و با کد بهداشتی وآرم مشهور خریداری کنین ..



    گلهای زیبای زعفران و پرچم های با ارزش




    طرز تهیه زعفران دم کرده

    برای تهیه و دم کردن زعفران ابتدا کمی از آنرا داخل یه هاون کوچک با کمی شکر یا یک حبه قند بسایین و ....




    سپس یک قاشق چای خوری از آن را با نصف استکان آب جوش مخلوط کنین و کمی بگذارین دم بکشه و پر رنگ شه . گاهی مقدار بیشتری زعفران باعث بهتر شدن رنگ اون میشه ... من خودم همیشه مقدار زعفرون رو کمی بیشتر میریزم .... این محلول زعفرون رو میشه توی شیشه در بسته داخل یخچال تا یکهفته نگهداری کرد ...

    نکته :
    هرچه آب جوش تر باشه و هرچه زعفرون بیشتر پودر بشه ( نرم تر بشه ) رنگ بیشتری پس میده .

    نکته :
    دوستان عزیزی که در مناطق مرطوب هستن زعفرون رو قبل از ساییدن حدود 30 ثانیه داخل ماکروویو گرم می کنن تا خشک بشه . بعد سردش میکنن و سپس میساین .. ( ممنون از توصیه خوب مونا جون )
    مونا : من زعفران رو یه گرمای مختصری تو مایکرو میدم مثلا 30 ثانیه . البته بنا به حجم زعفران. ممکنه 1 دقیقه هم بذارم که وسطش یه کم همش میزنم . یه گرمای مختصر باعث ترد شدن زعفرون میشه و وقتی کاملا خنک شد به راحتی پودر میشه. فقط مواظب باشید نسوزونید. بعد بیایید یقه ما رو بگیرید. توجه داشته باشید که وقتی گرما رو از دست داد اونوقت ترد میشه
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  6. کاربر روبرو از پست مفید Sh!vA سپاس کرده است .


  7. #4
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    پیش فرض



    ادویه گرام ماسالا :

    اصولا گرام ماسالا در زبان هندی یعنی ادویه مخلوط تند. ماسالا یعنی مخلوط ادویه و گرام یا گارام یعنی تند .تندوری هم در زبان هندی یعنی روش طبخ در تنورسنگی یا تنور های سنتی . و غذاهای تندوری هندی غذاهایی هستن که در تنور با استفاده از ادویه های تند مخلوط استفاده میشن .






    حالا ترکیب ادویه بستگی به ناحیه و تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه داره . اگه از فلفل و پاپریکا در این ادویه بیشتر استفاده بشه رنگ ادویه به قرمزی میزنه و. اگه از پودر کاری که پودر آسیاب شده نوعی برگ و گیاه هستش استفاده بشه رنگ ادوهی به سبزی میزنه .اگه میزان زردچوبه بیشتر باشه رنگ ادویه به زردی میزنه .



    حالا اینکه رنگ ادویه تندوری چه رنگیه .. بستگی به میزان استفاده سرآشپز از مواد و ترکیب اونها داره . این ترکیب هیچگاه یک اندازه نیست . مگر اینکه از ادویه ای با مارک همنام استفاده شده باشه که همیشه ترکیبات اون یکسان بوده باشه . این ترکیبات رو در منزل میشه بنا به سلیقه افراد بکار برد . رنگش طعمش دست شماست .



    یکی تندی بیشتر میپسنده و از فلفل سرخ و پاپریکا بیشتر توش میریزه و رنگ غذاش به تبع ادویه اش بیشتر به قرمزی میزنه . حالا یکی دوست داره بیشتر بوی کاری بده و در نتیجه از پودر کاری بیشتری استفاده میکنه که رنگش به سبزی میزنه . اینها به تمایل شما بستگی داره .


    پودر خشک انبه آسیاب شده


    هر شرکت و فروشگاه زنجیره ای هم برای خودش فرمول خاصی رو داره ودر تمام ترکیبات ادویه جات خودش این نسبت ها رو رعایت میکنه و صد در صد هم از افزودنی های تجاری هم استفاده میکنه که برای عموم ناشناسه و به کسی هم بروز نمیدن و جزء اسرار خودشون به حساب میاد . و همیشه در صدد ایجاد طعم بهتر و رقابت تجاری هستن .




    ضمنا روش های طبخ رستوران ها با منزل قابل مقایسه نیست . شاید با تلاش و کوشش بتوان طبخ و مزه خوبی داشت ولی صد در صد مسخصه که فرها و لوازم صنعتی و رستورانی با لوازم و گاز و فر های خانگی قابل مقایسه نیست . از دستگاه های بخصوصی برای تهیه غذا استفاده میشه که سریعتر و با کیفیت بالاتر طبخ بشه . ولی اینکه تا چه اندازه موفق بوده اند که با وجود حفظ طعم و مزه , مواد معدنی و ویتامین ها و کیفیت غذا رو حفظ کنن .. والله اعلم .



    آنچه که واضحه اینه که ما تجربه کار رستورانی نداریم و دانسته های ما مبتنی بر تجربیات خانگی خودماست .




    اادویه تندوری هم به مواد اصلی که استفاده شده برمیگرده که من یک نمونه اش رو اینجا میگم :

    ادویه مخلوط و در صورت تمایل تند ( که شامل همه رقم ادویه است که در بالا نام برده شده )
    زردچوبه
    پودر پیاز
    پودر سیر
    پودر چیلی قرمز ( فلفل کوچک و کشیده و سرخ رنگ ) یا پاپریکا که فلفل های توپولی قرمز رنگه که البته گاهی خیلی هم تند نیست و گاهی به جای پودر از خرده های چیپسی هم استفاده میشه .
    پودر مانگو یا انبه خشک کرده و اسیاب شده
    پودر برگ کاری




    ادویه جاتی که در غذاهای هندی بکار میرن بنا به نام اون غذا نامیده میشن . مثلا چات ماسالا یا تیکه ماسالا .. یا تندوری ماسالا که هر کدوم ادویه جاتی مخلوط هستن که در غذاها با ماست و سبزیجات و ... اضافه میشن .

    ماسالا به معنای ادویه و برای مثال چیکن تیکا ماسالا ... غذایی با مرغ یا جوجه که با ماست و ادویه مخلوط تهیه میشه و چون ادویه جاتش بیشتر فلفل قرمز داره , رنگ غذا به سرخی میزنه . چات هم به غذایی که با سبزیجات سرخ شده و ادویه مخلوط تهیه میشه که بهش چات ماسالا میگن . یا تندوری ماسالا که غذایی که درون ماست و ادویه مخلوط گذاشته میشه و بعد سرخ یا تنوری میشه , میگن .
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  8. کاربر روبرو از پست مفید Sh!vA سپاس کرده است .


  9. #5
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    پیش فرض

    ادویه ماهی و میگو

    مواد لازم:

    تخم گشنیز 2 قاشق سوپخوری
    زیره سبز 1 قاشق سوپخوری
    فلفل قرمز 4 تا 6 عدد
    فلفل سیاه 1 ق سوپخوری
    پودر سیر 2 ق سوپخوری
    زرد چوبه 1 ق سوپخوری

    همه مواد به جز پودر سیر و زردچوبه را داخل تابه ای بریزین و 30 ثانیه تفت بدین بعد این مواد به علاوه پودر سیر و زردچوبه را با هم آسیاب کنید و توی شیشه نگهداری کنید.
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  10. #6
    Sh!vA آنلاین نیست.
    خبره

    Apocha
    تاریخ عضویت
    Jan 2011
    محل سکونت
    خونمون
    نوشته ها
    14,909
    پسند شده های دریافتی
    13994
    پسند شده های ارسالی
    11640
    نوشته های وبلاگ
    48

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :47751


    ویترین مدال ها

    پیش فرض

    اين دستور، كلي ادويه مي شه، براي درست كردن يه شيشه ادويه مي تونين مقادير رو نصف يا ربع كنين:

    تخم گشنيز: ربع كيلو
    دارچين: 2 قاشق غذاخوري
    هل: 8 تا 10 دانه
    ميخك: 1 قاشق غذاخوري
    زنجبيل: 2 قاشق غذاخوري
    فلفل قرمز- فلفل سياه: دلخواه
    زردچوبه: 1 استكان
    جوز هندي: 2 عدد (آسياب شود)
    گلپر: 1 استكان
    نمك: 1 قاشق مرباخوري

    همه مواد را آسياب كنيد و خوب مخلوط نمائيد. در هر غذا مي توانيد از يك قاشق از آن استفاده كنيد.
    بد اخلاق نیستم
    اما خب ...!

    قرارم نیست با همه خوب باشم



  11. #7
    F@RSHID آنلاین نیست.
    خبره

    بزرگترين درس زندگی اينست كه گاهی ابلهان درست میگويند
    تاریخ عضویت
    Aug 2011
    محل سکونت
    کردستـان - جوانرود
    سن
    28
    نوشته ها
    11,258
    پسند شده های دریافتی
    19351
    پسند شده های ارسالی
    14666
    نوشته های وبلاگ
    137

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :30384


    ویترین مدال ها

    پیش فرض

    هر چند مطلب زنونه است ولي به مامان ميگم

  12. #8
    MiM
    MiM آنلاین نیست.
    کاربر فعال

    مرگ پس از زندگــــی = حیات است
    تاریخ عضویت
    Jul 2011
    محل سکونت
    تــــــــــهران
    تحصیلات
    دانشجوی رشته مکانیک
    نوشته ها
    754
    موبایل
    Galaxy S4
    پسند شده های دریافتی
    337
    پسند شده های ارسالی
    16
    نوشته های وبلاگ
    15

    آنتی ویروس شما سیستم عامل کامپیوتر شمامرورگر شما

    جنسیت شما ؟ حالت من

                         شهرت :1841

    پیش فرض

    تبلیغات


    گلکم عالی بود


 

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کاربران خواننده این موضوع : 0

فعالیت :(نمایش - خوانندگان)

There are no names to display.

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

اکنون ساعت 06:10 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin® Version 4.2.0
Copyright © 2014 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Content Relevant URLs by vBSEO